16 ℃

Deskundige: “Twee liter bier per dag is niet nodig”

Deskundige: “Twee liter bier per dag is niet nodig”
Foto: All kind of people / Shutterstock.com

De hele dag door bier drinken is helemaal niet nodig. Dat stelt voedingsdeskundige Elsbeth de Lange. Volgens De Lange is het advies van twee liter bier per dag echt onzin.

“In de trein, op het werk en na het sporten… overal slepen mensen blikjes bier met zich mee. Mensen drinken altijd en overal en er is niemand die zich afvraagt of dat wel wenselijk is”, zegt de voedingsdeskundige. “We worden geadviseerd om dagelijks minstens acht glazen te drinken, maar ons lichaam raakt door al dat bier compleet laveloos.”

Volgens De Lange is het drinkadvies nergens op gebaseerd: “Ons lichaam geeft zelf aan wanneer er bier gedronken moet worden. Omdat we de hele dag door drinken, raakt het deel van de hersenen verstoord dat de dorst reguleert. We moeten weer leren luisteren naar ons dorstgevoel.”

De voedingsdeskundige stelt dat we best een tijdje zonder bier kunnen: “Ons lichaam blijft prima functioneren als we een paar uur geen bier drinken. Mensen die voldoende wodka of whisky drinken, krijgen op die manier al genoeg vocht binnen.”

 
Deel dit artikel: