D66’ers met grensoverschrijdend gedrag ondergebracht in nieuwe partij

Foto: Hung Chung Chih / Shawn Hempel / Shutterstock.com

Er wordt een nieuwe partij opgericht waarin politici van D66 met grensoverschrijdend gedrag kunnen worden ondergebracht. Initiatiefnemer David Melkeboer reageert hiermee op een ‘sterke behoefte vanuit de fractie’.

Vorig jaar trad D66’er Sidney Smeets terug als Tweede Kamerlid na beschuldigingen van opgepaste avances richting minderjarige jongens. Momenteel loopt er nog een onderzoek naar de gedragingen van partijprominent Frans van Drimmelen.

“In de afgelopen maanden zijn verschillende D66’ers wegens grensoverschrijdend gedrag in opspraak geraakt en mijn verwachting is dat het er in de toekomst alleen maar meer zullen worden. De fatsoensnormen binnen D66 zijn voor sommigen gewoon te benauwend. Er is ruimte ontstaan voor een nieuwe partij voor politici met een andere morele overtuiging”, legt Melkeboer uit.

Binnen de nieuwe partij hoeven politici als Sidney Smeets en Frans van Drimmelen niet bang te zijn voor beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. “De grenzen binnen onze partij zijn veel ruimer. Je moet wel heel gek doen om die te overschrijden”, aldus Melkeboer. “We willen echt een partij worden waar D66’ers, zonder direct op de vingers te worden getikt, een lekkere geile boel van kunnen maken.”

 
Deel dit artikel: