18 ℃

D66 niet blij met plan Rob Jetten om Nederlanders thuis op te zoeken: “Niet duurzaam en logistiek onhaalbaar”

D66 niet blij met plan Rob Jetten om Nederlanders thuis op te zoeken: “Niet duurzaam en logistiek onhaalbaar”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Hoewel hij nog maar net is voorgedragen als nieuwe lijsttrekker van D66, hebben uitspraken van Rob Jetten nu al tot onrust geleid binnen zijn partij. In een interview met de NOS liet Jetten weten dat hij tegenstellingen in het land wil overbruggen door Nederlanders thuis op te zoeken. Volgens D66 past dit voornemen niet binnen het duurzaamheidsbeleid van de partij.

“Natuurlijk begrijp ik dat Jetten ambitieus is en niets liever wil dan ons land verenigen”, zegt D66-partijvoorzitter Victor Everhardt. “Maar hij moet ook inzien dat op huisbezoek gaan bij alle Nederlanders niet de beste manier daarvoor is. Zo’n plan druist gewoon volledig in tegen de groene agenda die wij voor ogen hebben. Al die autoritjes, al die tonnen aan CO2-uitstoot, dat moet je echt niet willen.”

Daar komt volgens Everhardt bij dat Jetten als lijsttrekker straks helemaal geen tijd heeft om bij zo’n acht miljoen huishoudens op bezoek te gaan: “Stel je voor dat de Franse president weer op staatsbezoek wil. Dat kun je echt niet afzeggen omdat je zo nodig bij mevrouw Janssen in Maastricht op bezoek moet. Jetten zal prioriteiten moeten stellen.”

Tot besluit wijst Everhardt op het feit dat lang niet alle Nederlanders staan te springen om met Jetten thuis een kop koffie te drinken: “Vergeet niet dat de BBB nu de grootste partij van Nederland is. Als Jetten zijn eigenzinnige plan doorzet, moet hij er rekening mee houden dat hij behoorlijk vaak voor een gesloten deur zal staan.”

 
Deel dit artikel: