19 ℃

D66 komt met klimaatactie ‘Wintertijd’: “Zou mooi zijn als iedereen de klok een uur terug zet”

D66 komt met klimaatactie ‘Wintertijd’: “Zou mooi zijn als iedereen de klok een uur terug zet”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - D66 komt met een ludieke klokkenactie waarmee huishoudens energie kunnen besparen en zo meehelpen in de strijd tegen klimaatverandering. De actie ‘Wintertijd’ lijkt aan te slaan, want miljoenen Nederlanders hebben al aangegeven eraan mee te zullen doen.

De actie ‘Wintertijd’ is bedacht door D66-lijsttrekker Rob Jetten. “Het idee is dat we komend weekend met z’n allen de klok een uur terug zetten. Hierdoor is het ’s ochtends een uur eerder licht en kunnen de lampen eerder uit. Op die manier neemt het energieverbruik af en dat is goed voor het klimaat”, aldus Jetten.

De actie begint in de nacht van zaterdag op zondag om 03:00 uur. “We zetten dan de klok een uurtje terug, zodat het 02:00 uur wordt. Trouwens, dat betekent ook dat u een uurtje langer mag uitslapen”, legt Jetten uit.

Heel veel Nederlanders omarmen het initiatief van D66 en zijn van plan om de klok komend weekend te verzetten. Jetten is trots: “Natuurlijk kunnen we zondagochtend pas zeggen hoeveel mensen daadwerkelijk de klok hebben verzet, maar de reacties zijn veelbelovend. Miljoenen mensen zijn van plan om aan onze klokkenactie mee te doen. Dat zegt natuurlijk ook iets over de populariteit van onze partij.”

 
Deel dit artikel: