16 ℃

Curaçao zet sneeuwkanonnen in om toerisme te ontmoedigen

Foto: Sockagphoto / Lev Kropotov / GoShiva / Shutterstock.com

Ook in Curaçao loopt het aantal corona-infecties flink op. Om deze toename enigszins in te dammen, heeft het Caribische eiland besloten om de toestroom van Nederlandse toeristen te ontmoedigen. Sinds deze week heeft het eiland de beschikking over 50 krachtige sneeuwkanonnen die het tropische eiland ombouwen tot een ‘klein Siberië’.

Curaçao is een van de weinige bestemmingen waar Nederlandse vakantiegangers nog naartoe mogen. Relatief gezien heeft Curaçao nog steeds weinig coronabesmettingen, maar de getallen lopen wel gestaag op. Om te voorkomen dat het het virus verder toeslaat heeft het bestuur van het eiland een drastische maatregel bedacht.

Maar liefst 50 sneeuwkanonnen blazen 24 uur per dag sneeuw over het eiland. Het eilandbestuur hoopt hiermee de Nederlandse zonaanbidders zodanig af te schrikken dat ze Curaçao links laten liggen.

Toch is nog maar de vraag of de sneeuwkanonnen er voor zorgen dat de toeristen wegblijven. Een aantal reisorganisaties heeft Curaçao al opgenomen in de gids met wintersportbestemmingen.

 
Deel dit artikel: