18 ℃

Critici bezorgd nu dertigers al mogen boosteren: “Op deze manier blijft er weinig te klagen over”

Foto: Andrey Popov / Shutterstock.com

Steeds meer leeftijdsgroepen komen in aanmerking voor de boosterprik. Vanaf vandaag mogen ook de eerste dertigers een afspraak maken voor een boostervaccinatie. Critici zijn hier absoluut niet blij mee. Zij zijn bang dat klagen en zeuren over het coronabeleid van het kabinet binnenkort tot het verleden gaat behoren.

Fulltime-criticaster Miriam den Ouden is ‘not amused’ over het voortvarende tempo waarmee het kabinet de boosters aanpakt: “Wij criticasters moeten het hebben van muggenziften en mierenneuken. Wij zijn net parasieten, we leven van andermans fouten. Het benauwt ons dan ook zeer dat het kabinet lijkt te hebben geleerd van haar fouten. Wat blijft er zo nog over voor ons om over te zeiken?”

Maarten Balvanger is het met Den Ouden eens: “Afgelopen twee jaar heb ik maar liefst 150 ingezonden brieven gestuurd naar alle landelijke en regionale dagbladen over het rammelende coronabeleid in ons land. Vier van die brieven zijn ook daadwerkelijk gepubliceerd. Dat heeft mij in de wereld der criticasters een enorm aanzien gegeven. Maar tot mijn schrik gaan de boosters voortvarend. Dat betekent dat ik minimaal twaalf opzetjes tot klagen over de boostercampagne in de prullenbak kan smijten. Dat maakt mij als criticaster pislink. Ik denk dat ik de komende tijd maar eens ga zeveren over die spuuglelijke schoenen van Hugo de Jonge.”

 
Deel dit artikel: