18 ℃

Crisisteams aanwezig op meubelboulevards voor acute psychologische hulpverlening

Crisisteams aanwezig op meubelboulevards voor acute psychologische hulpverlening
Foto: MikeDotta / Shutterstock.com

Op verschillende meubelboulevards waren op Tweede Paasdag crisisteams aanwezig om psychologische noodhulp te verlenen. De hulpverleners zijn speciaal opgeleid om mensen met een acute zenuwinzinking op te vangen. 

Onder meer bij vestigingen van Ikea, Villa ArenA en Meubelboulevard Leiderdorp waren ambulante psychologen aanwezig. “Elk jaar opnieuw zijn er mensen die op Tweede Paasdag naar de meubelboulevard gaan. Ze realiseren zich niet in wat voor hel ze terechtkomen”, zegt ambulant psycholoog Stef Rigthoed. “Vaak gaat het om mensen met een arm leven, of mensen die simpelweg niets beters te doen hebben.”

Op de meubelboulevard in Remsbeek was zelfs een compleet psychiatrisch noodhospitaal ingericht. Bij het Team Ambulante Psychologische Hulpverlening konden mensen langskomen voor een luisterend oor. Righthoed: “Ik heb anderhalf uur moeten inpraten op een man met een acute zenuwinzinking. Zijn vrouw had hem naar de meubelboulevard gelokt. Die arme man had minstens vijftien kilometer gelopen langs beddenreuzen en keukenconcurrenten. Toen zijn vrouw vervolgens alleen een setje stapelbare opbergboxjes kocht, knapte er iets in hem.”

 
Deel dit artikel: