17 ℃

Criminelen stelen doosje BIC-aanstekers bij ramkraak

Criminelen stelen doosje BIC-aanstekers bij ramkraak
Foto: Stocker plus / Savvapanf Photo / Shutterstock.com

De stijgende gasprijzen zijn ook de onderwereld niet ontgaan. Afgelopen nacht kreeg de avondploeg van een distributiecentrum in Waalwijk de schrik van haar leven, toen een gewapende bende de zijingang van het pand met explosieven binnendrong. De overvallers hebben een doosje met 25 aanstekers buitgemaakt. 

Een anonieme medewerker vertelt: “Ik was nog compleet in shock toen ik de ravage aantrof. Gelukkig lag alle elektronica er nog, dacht ik. Toen viel ik van de ene verbazing in de andere: we zijn de hele inboedel afgegaan en concludeerden dat alleen het doosje met BIC-aanstekers ontbrak.”

Het was de daders vermoedelijk te doen om het waardevolle aardgas waarmee de aanstekers gevuld zijn. De politie vermoedt dat de daders het gas uit de aanstekers halen om het daarna door te verkopen tegen lagere tarieven dan de energiemaatschappijen.

Een woordvoerder van het bedrijf laat weten de beveiliging van alle gashoudende producten op te voeren ‘zolang de energiecrisis voortduurt’. Op de vraag of dit niet eerder had moeten gebeuren, antwoordt hij: “Ik denk het wel. Maar ik heb mijn energiecontract voor drie jaar vaststaan, dus die gasprijzen volg ik niet.”

 
Deel dit artikel: