19 ℃

Crash Max Verstappen mogelijk niet de bedoeling

Foto: Cristiano Barni / Shutterstock.com

De crash van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië was mogelijk helemaal niet de bedoeling. Verstappen reed op het circuit van Silverstone vlak na de start vol in de bandenstapel.

Paul Kammerlaan van F1 Empire begrijpt niets meer van de tactiek van Verstappen: “Hamilton probeerde hem nog een tikje in de goede richting te geven, maar Verstappen koerste vol de bandenstapel in. Dat zag er natuurlijk heel spectaculair uit, maar het kost hem wel punten. Het zou kunnen dat die crash helemaal niet zijn bedoeling was. Een ongelukje, misschien.”

Kammerlaan heeft dan ook een advies voor Verstappen: “Ik denk niet dat dit het moment is om te gaan stunten. Ik snap heus wel dat dat leuk is in zo’n snelle auto, maar verstandig is het niet. Op dit soort momenten zie je dat Verstappen eigenlijk toch nog een puber is.”

Lewis Hamilton won de race. Hamilton werd door de FIA wel op de vingers getikt, omdat hij na de race te blij was. Zo was te zien hoe Hamilton juichte van vreugde. Volgens Verstappen had hij dat niet mogen doen.

 
Deel dit artikel: