17 ℃

Corrie ontwikkelde polsbandje voor demente ouderen

Steeds meer ouderen lijden in meer of mindere mate aan dementie. Het begint vaak met onschuldige vergeetachtigheid, maar uiteindelijk kunnen sommige ouderen zelfs hun voornaam niet meer onthouden. Om deze mensen te helpen, ontwikkelde Corrie Tiggelink (81) een speciaal polsbandje.

Corrie-ontwikkelde-polsbandje-voor-dementerende-ouderenVlak voor ze zich voorstelt, spiekt Corrie even op haar polsbandje. “Corrie”, zegt ze met vaste stem. Dankzij het polsbandje kan ze haar naam nooit meer vergeten. “Af en toe vergeet ik nog weleens te kijken. Ja, dan weet ik dus niet wat ik moet zeggen”, geeft Corrie toe.

Zo’n tweehonderdduizend ouderen in ons land zijn zo dement, dat ze zelfs hun voornaam vergeten. Het siliconen polsbandje, waarop in grote letters de naam Corrie staat, kan voor hen een oplossing zijn.

De bandjes zijn een uitkomst in verzorgingshuizen, waar vaak hele groepen dementerende ouderen bij elkaar zitten. Dankzij de polsbandjes kunnen ze altijd elkaars namen zien. Inmiddels zijn er al vijfduizend polsbandjes verkocht. “Allemaal met de naam Corrie”, zegt Corrie, “anders wordt het te verwarrend.”

 
Deel dit artikel: