13 ℃

Frankrijk hard geraakt door coronavirus: heeft de Eiffeltoren nog wel zin?

Foto: Iakov Kalinin / Shutterstock.com

Hoewel Frankrijk beschikt over een Eiffeltoren, is het land zwaar getroffen door het coronavirus. Uit een studie blijkt dat de 324 meter lange toren nauwelijks bescherming biedt tegen het virus. Omwonenden vragen zich dan ook af hoe lang de ijzeren toren nog blijft staan. 

Aan het einde van de 19e eeuw werd in Frankrijk een Eiffeltoren gebouwd om het land tegen onheil te beschermen, maar het effect werd nooit bewezen. De oerlelijke ijzeren toren is de Parijzenaren al langer een doorn in het oog. In de afgelopen jaren hebben omwonenden meerdere keren stiekem geprobeerd de toren af te breken, maar ze kwamen telkens niet verder dan een paar klinknagels. Nu laait de discussie over de omstreden toren opnieuw op.

Uit de studie blijkt dat de Eiffeltoren ook niet of nauwelijks bijdraagt aan het tegengaan van het coronavirus. “In Frankrijk zijn zo’n 150.000 mensen besmet met het coronavirus. De besmettingsgraad is daarmee net zo hoog als in landen zonder Eiffeltoren”, aldus een van de onderzoekers. “Je kunt je afvragen of zo’n toren dan wel zin heeft.”

De gemeenteraad van Parijs beslist uiterlijk volgende maand of de Eiffeltoren wordt gesloopt.

 
Deel dit artikel: