Coronavirus heeft weinig invloed op gezelligheid

Foto: And-One / Shutterstock.com

Meer gemeenten in ons land hebben het predikaat ‘gezellig’ gekregen. De totale gezelligheid komt hiermee op 68%. Het Prinses Ariane Instituut presenteerde vandaag een lijst met gemeenten die zich nu officieel gezellig mogen noemen.

Ondanks de coronamaatregelen is de gezelligheid in de meeste plaatsen gestegen. In gemeenten als Meppel (51%), Geldermalsen (68%) en Sittard (53%) kwam de gezelligheid in het afgelopen half jaar voor het eerst boven de kritische grens. Ook Harderwijk mag zich voor het eerst gezellig noemen. Koploper blijft Berkelland, waar de gezelligheid maar liefst 98% bedraagt. De hoge score in de Gelderse gemeente is vooral te danken aan Jos.

Het noorden van het land blijft flink achter. In Groningen daalde de gezelligheid naar 14 procent. De daling is voornamelijk toe te schrijven aan de rellen in september, die volgens de jury niet gezellig waren.

Onderaan in de lijst staat Sneek (4%), maar de Friese gemeente hoopt door het overlijden van Mientje Kooistra volgend jaar hoger te eindigen.

 
Deel dit artikel: