22 ℃

Coronavirus: Goedkope rotzooi van AliExpress vooralsnog veilig

Foto: Joko P / Shutterstock.com

Het coronavirus verspreidt zich vanuit China in een razend tempo over de wereld. Toch kunt u met een gerust hart goedkope troep blijven kopen via Chinese websites. Dat zegt viroloog Eric Stammelhuis.

De eerste besmettingen met het coronavirus werden aangetroffen in de Chinese stad Wuhan. Inmiddels zijn in China al meer dan 100 mensen aan het virus overleden. Gierige Nederlanders die voor een paar centen rommel bestellen via de Chinese webwinkel AliExpress, omdat het absoluut niets mag kosten hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken.

“Het coronavirus kan buiten het lichaam niet overleven en al helemaal niet op postpakketjes. Het virus kan zich dus niet verspreiden via de overbodige namaaktroep die u voor een dubbeltje helemaal vanaf de andere kant van de wereld naar uw huis laat vliegen, omdat u gewoon te beroerd bent om een fatsoenlijk bedrag te betalen voor uw rommel”, aldus viroloog Stammelhuis. “U kunt dus met een gerust hart haastig door kapotte Chinese kinderhandjes in elkaar gezette onzin blijven bestellen.”

 
Deel dit artikel: