13 ℃

Coronavirus bij al onze buren, maar maakt u zich geen zorgen

Foto: Serhii Hromov / Shutterstock.com

Maakt u zich zorgen over het coronavirus? Dat is niet nodig. Het Nederlands Virologisch Instituut (NVI) publiceerde een geruststellende kaart van Europa.

Het coronavirus ontstond in China en heeft zich in enkele weken tijd verspreid over een groot deel van de wereld. Wereldwijd zijn inmiddels meer dan 75.000 besmettingen geconstateerd. Verwacht wordt dat het werkelijke aantal besmettingen nog veel hoger ligt. Maar hoe zit het bij ons?

“Deze kaart laat zien dat er absoluut geen reden voor ongerustheid is”, zegt viroloog Eric Stammelhuis. “Het virus is opgedoken in Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Groot-Brittannië, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland. Dus eigenlijk in alle landen om u heen. U bent ingesloten door het virus. Links van u, rechts van u, boven u en onder u sterven op dit moment mensen aan het virus. Maar in uw piepkleine snertlandje, omringd door de dood, is niets aan de hand. Nou, als dit u niet geruststelt, dan weet ik het niet meer. Ik wens u een prettige nachtrust.”

 

 
Deel dit artikel: