Coronatester worden? Iedereen kan het

Foto: Dmitry Naumov / Shutterstock.com

Nu er meer coronatests worden worden afgenomen, is de GGD dringend op zoek naar extra personeel. Een diploma is niet nodig.

Nederland wil het coronavirus onder controle krijgen door meer te testen. Dit najaar moeten maar liefst 70.000 tests per dag worden afgenomen. Daarom zijn er nu veel vacatures voor medewerkers van teststraten. “Iedereen kan het, als je je gevoel maar uitschakelt”, vertelt teststraat-medewerkster Evelien Kocu (24).

“Ik vond het altijd al leuk om een wattenstaafje zo ver mogelijk in iemands neus te rammen”, zegt Evelien. “Eerst stel je mensen gerust en daarna sla je toe. De paniek die je ziet, als je het wattenstaafje bijna tot in hun hersenen duwt, prachtig.”

“Er wordt ook gelachen hoor”, vertelt Evelien: “Soms is het leuk om bij iemand wat langer te graven. Het is namelijk heel grappig als je niet alleen neusslijm, maar ook een flink stuk snot naar buiten hengelt. Maar uiteindelijk gaat het bij zo’n test om het resultaat. En dat is bij best veel mensen positief! Daar doe je het voor.”

 
Deel dit artikel: