Coronatester Hanneke: “Ik ram dat wattenstaafje keihard in hun sodemieter”

Foto: Zstock / Shutterstock.com

Mensen die vermoeden dat ze besmet zijn met het coronavirus kunnen zich laten testen in een zogenoemde teststraat. Over de coronatest gaan wilde geruchten. Zo zou de medewerker van de teststraat een wattenstaafje heel ver in de neus duwen. Is de coronatest echt zo naar? “Ja”, zegt coronatester Hanneke Zwikstekker beslist.

Hanneke (52) werkt in de coronateststraat in Strielwouden. Dagelijks worden hier twee- tot driehonderd mensen vanuit hun auto getest. Van alle verdachte personen wordt een beetje neus- en keelslijm afgenomen. “De meesten zijn gewoon aanstellers”, legt Hanneke uit. “Bij een klein kuchje denken ze al dat ze corona hebben en willen ze door te teststraat. Nou, dan hebben ze aan mij een slechte.”

“Zodra ik in de gaten heb dat iemand zich aanstelt, ram ik dat wattenstaafje keihard in hun sodemieter”, lacht Hanneke. “Ik steek dat stokje zo ver in de neus dat ik bij wijze van spreken hun hersens kan kietelen. Daarna gaat er nog een wattenstaafje de keel in. Bijna iedereen gaat kokhalzen. Ja, dat is lachen natuurlijk, zo’n aansteller die bijna over z’n nek gaat.”

“Halverwege de teststraat zijn de meeste proefpersonen al omgedraaid. Wie nog over is, onderwerpen we aan de zogenoemde ‘endeldarmtest’. Hier scheiden we de echte coronapatiënten van de aanstellers. Dat hoef ik niet uit te leggen, neem ik aan”, zegt Hanneke, terwijl ze een vuistdikke houten stok laat zien.

 
Deel dit artikel: