16 ℃

Coronapatiënten sluiten zich aan bij truckersprotest

Foto: Gorodenkoff / Shutterstock.com

Het protest van Canadese truckers tegen de coronamaatregelen waait over naar Europa. Ook in steden als Den Haag en Parijs worden wegen geblokkeerd door boze chauffeurs die een einde aan de maatregelen eisen. Zelfs verschillende coronapatiënten hebben zich inmiddels bij de demonstranten aangesloten.

Coronapatiënt Herman Scheller (73) ligt al vijf dagen met corona op de intensive care van UMC Meppel. Zijn hartmonitor begint sneller te piepen, als hij beelden ziet van vrachtwagenchauffeurs die de Haagse binnenstad volledig klemzetten. “Het is zo lief wat deze truckers doen om mij te helpen”, zegt hij zacht. “Er liggen nog bijna tweehonderd mensen op de intensive care naar adem te happen. Zij kunnen geen kant op. Iedereen die voor vrijheid is moet zijn stem laten horen, desnoods vanuit het ziekenhuis.”

Toch heeft Herman niet alle patiënten kunnen motiveren om aan de protesten mee te doen. “In het kamertje hiernaast ligt een vent al twee weken op z’n buik te slapen”, zegt hij geïrriteerd. “Er hangt een slang uit z’n bek, want hij is nog te lui om zelf adem te halen. Zo’n vent is alleen maar met zichzelf bezig. Onbegrijpelijk.”

 
Deel dit artikel: