23 ℃

Coronapatiënten op intensive care leven ontzettend mee met de horeca

Foto: Gorodenkoff / Shutterstock.com

Een flinke tegenvaller voor de horecabedrijven. Het kabinet stelt een nieuwe, gedeeltelijke lockdown in. Dat betekent dat horecabedrijven vanaf zaterdag al om 20:00 uur moeten sluiten. Coronapatiënten op de intensive care leven ontzettend mee met de horecasector.

Anderhalve week geleden hoorde Theo Schiebel (81) dat hij het coronavirus heeft. Nu ligt hij op de intensive care van het UMC Meppel. In de afgelopen dagen is zijn toestand sterk verslechterd.

“Ademhalen is heel lastig. Ik heb telkens het gevoel dat ik stik”, hijgt hij. “Niet leuk natuurlijk, maar je moet het allemaal wel in het juiste perspectief zien. De schade die dit virus aanricht in de horeca- en evenementensector is nog veel groter. Denk eens aan al die hardwerkende horecaondernemers, die ook dit jaar waarschijnlijk hun omzetverwachting moeten bijstellen. En al die mensen die nu niet meer gezellig een avondje naar de kroeg kunnen. Dat is natuurlijk ook een beetje mijn schuld.”

Theo hoorde vanmorgen dat hij een overlevingskans heeft van 40 procent. “Dat was even schrikken natuurlijk”, hoest hij. “Maar de echte klap kwam pas later, toen ik hoorde dat de kroegen weer om 20:00 uur dicht moeten. Afschuwelijk. Ik kon wel janken, als ik daar lucht voor zou hebben.”

 
Deel dit artikel: