17 ℃

Coronapatiënt Richard baalt dat kroegen nog niet open mogen

Foto: Gorodenkoff / Shutterstock.com

De verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus is ook in de ziekenhuizen hard aangekomen. Premier Mark Rutte maakte dinsdagavond bekend dat alle evenementen tot 1 september niet doorgaan. Ook café’s en restaurants blijven voorlopig nog dicht.

Coronapatiënt Richard ligt al drie weken op de intensive care van het UMC Meppel. Ook hij is teleurgesteld. “Ik vind het vreselijk voor al die kroegbazen en restauranteigenaren. Zij zitten al weken zonder inkomen, terwijl ik hier in het ziekenhuis gratis eten krijg. Daar voel ik me heel rot over”, vertelt hij. “Ik hoop echt dat de kroegen snel weer open mogen. Ik heb net twee weken in een kunstmatige coma gelegen. Je snapt dat ik wel een borrel lust.”

Ook de nabestaanden van coronapatiënten die al zijn overleden leven heel erg mee met de getroffen ondernemers. Rita Backmeester verloor vorige week haar man Henk. “Dat was niet leuk, maar ik denk nu vooral aan de organisatoren van festivals. Voor hen is het allemaal nog veel erger”, zucht ze. “Bij Pinkpop zou dit jaar Guns n’ Roses optreden. Dat had Henk heel leuk gevonden.”

 
Deel dit artikel: