17 ℃

Held! Coronapatiënt Jelle ging vandaag toch gewoon naar zijn werk

Foto: Asdf Media / Shutterstock.com

“Ja, ik heb het wel zwaar hoor”, hijgt hij. “Ik moet steeds hoesten en ik krijg geen lucht. Maar je weet het hè, ze noemen mij een corporate warrior. Mij krijgen ze niet plat!”

Jelle Vrinken weet sinds twee dagen dat hij het coronavirus heeft. Toch kwam hij vanmorgen gewoon naar kantoor. “Een beetje vent blijft niet thuis vanwege zo’n virusje”, hoest hij.

Door zijn collega’s werd 31-jarige Creative Lead als een ware held onthaald. “Wat een bikkel hè? Hij heeft 40 graden koorts, maar hij is er wel gewoon! Respect, gozer!”, zegt een collega, terwijl hij Jelle op zijn zwetende voorhoofd kust. “Dat is de mentaliteit die we hier zoeken, tijger!”

Coronavirus of niet, Jelle zat vanmorgen gewoon bij de teamvergadering. “Maar niet voordat ik iedereen een stevige group hug heb gegeven”, kucht hij. “Een contactmomentje met mijn peers. Even de koppen bij elkaar, weetjewel?”

Midden in de vergadering krijgt Jelle een enorme niesbui. De spetters vliegen in het rond. Maar ziek thuiszitten? Daar wil Jelle niets van weten. “Deze jongen nie(s)t”, grapt hij. “Jij noemt het hart voor de zaak. Ik noem het vooral een stukje engagement.”

 
Deel dit artikel: