16 ℃

‘Coronaminister’ Hugo de Jonge wordt vanavond in het zonnetje gezet

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Minister Hugo de Jonge wordt vanavond uitgebreid in het zonnetje gezet. De minister wordt gehuldigd voor zijn inzet in de strijd tegen het coronavirus.

Hugo de Jonge moest in maart vorig jaar halsoverkop de plaats innemen van voormalig minister Bruins, die voor de strijd tegen corona te slap bleek. De Jonge beet zich vast in het coronadossier en groeide in korte tijd uit tot een nationale volksheld.

“Eigenlijk wil Hugo al die aandacht niet. Daar is hij veel te bescheiden voor. Hij beseft zelf niet hoe geliefd hij is onder de bevolking, hoe dankbaar we allemaal zijn”, zegt ic-verpleegkundige Melissa Duif, die de minister een bos bloemen en een oorkonde zal overhandigen.

Melissa is trots dat zij minister Hugo de Jonge mag ontmoeten: “Een jaar geleden stond iedereen nog dom te klappen voor het zorgpersoneel. Hugo snapte dat dat geen zin heeft. Hij stak zijn handen écht uit de mouwen. Wie regelde al die ic-bedden? Die miljoenen vaccins? Dat was Hugo. Hij heeft misschien niet iederéén kunnen redden, maar dankzij Hugo hebben miljoenen Nederlanders de pandemie overleefd. Ik ben er nog en u ook, dankzij Hugo. Dat mag best eens gezegd worden.”

 
Deel dit artikel: