29 ℃

Coronamaatregelen versoepeld: dit zijn de nieuwe regels

Foto: Anton Havelaar / Shutterstock.com

Per 1 juni zijn de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld. Tegelijk wordt een aantal nieuwe regels van kracht. In dit overzicht leest u wat er is veranderd.

De horeca gaat weer open – Vanaf 1 juni mogen restaurants en cafés weer gasten ontvangen. Wel geldt een aantal strenge regels. Zo mogen er maximaal dertig gasten naar binnen en is reserveren verplicht. Het horecapersoneel is verplicht om vragen te stellen over eventuele gezondheidsklachten.

Sportkantines blijven dicht – Kantines van sportverenigingen vallen niet onder de horeca en blijven dus dicht. U gaat immers naar een sportvereniging om te sporten en niet om te zuipen. Leden van sportverenigingen moeten zich afvragen of die tosti na de wedstrijd wel echt lekker was.

De normale dienstregeling in het openbaar vervoer wordt hervat – Vanaf 1 juni gaan meer treinen niet rijden wegens werkzaamheden aan het spoor of aanrijdingen met personen. Wie er toch in slaagt een plekje in de trein te bemachtigen moet een mondkapje dragen. Dit mag géén medisch, werkend mondkapje zijn, maar alleen een eigen knutselwerkje of een mondkapje dat niet of nauwelijks werkt.

U mag weer naar de bioscoop – Onder strenge voorwaarden mag u een bezoek brengen aan de bioscoop. Wel geldt een maximum van 30 gasten per zaal. Om te voorkomen dat het te druk wordt, zullen bioscopen voorlopig minder goede films vertonen.

Kick Out Zwarte Piet gaat weer demonstreren – Vanaf 1 juni kunt u weer deelnemen aan allerlei bijeenkomsten van boze mensen. Ook de gebruikelijke demonstraties van Kick Out Zwarte Piet worden weer hervat.

Het ISS ontvangt weer gasten – Bezoekers zijn weer welkom in het internationale ruimtestation ISS. De eerste gasten zijn inmiddels aangekomen. Reserveren is verplicht.

Sylvie Meis gaat weer open – Vanaf 1 juni kunt u weer aankloppen bij Sylvie Meis voor een relatie. Wel zullen er vragen worden gesteld over uw inkomen en mag de relatie niet langer duren dan drie maanden.

 
Deel dit artikel: