17 ℃

Coronagevallen op WK darts roepen vragen op over vaccinatiegraad: “Darters zeer angstig voor scherpe puntjes”

Foto: Sven Mandel / Wiki Commons CC

Op het WK darts zijn veel wedstrijden afgelast, omdat het coronavirus huishoudt onder de spelers. Deze ontwikkeling roept vragen op over de vaccinatiegraad onder de darters.

Dartverslaggever Gies van Trippel vraagt zich hardop af hoe het mogelijk is dat zoveel dartspelers positief zijn getest op het WK darts. Volgens Van Trippel is het een publiek geheim dat darters niet van scherpe punten houden: “Alle darters die ik ken huiveren van scherpe punten en spitse spuitjes. Het zou mij dus niets verbazen als veel spelers zich niet hebben laten vaccineren. Dat zou een plausibele verklaring zijn voor alle besmettingen tijdens dit WK.”

Volgens Van Trippel is de prikangst ook de reden dat geen enkele darter een tatoeage heeft: “Je ziet dat in alle lagen van de maatschappij een tatoeage steeds gewoner is geworden. Maar in de dartwereld is een tatoeage nog steeds een taboe. En dat heeft, naast het feit dat men het in dit wereldje nogal ordinair vindt, alles te maken met het motto van alle darters: scherpe punten werpe men verre van zich.”

 
Deel dit artikel: