13 ℃

Coronaclowns klaar voor nieuwe variant

Foto: Alex Valent / Imran’s Photography / Andy-pix / Rangsan lerkngam / RomanR / Shutterstock.com

Er is een felle discussie losgebarsten over het salaris van de Cliniclowns. De clowns, die mensen in het ziekenhuis opvrolijken, zouden meer verdienen dan een ic-verpleegkundige. Maar de echte topverdieners zijn de coronaclowns, die zich hebben gespecialiseerd in het opvrolijken van ongevaccineerden op de intensive care.

“Of mijn publiek nu de alpha-, delta-, of omicronvariant heeft, maakt voor mij niet uit. Het is mijn missie om mensen weer te laten lachen, ook als het even tegenzit”, vertelt coronaclown Henkie (Henk Bökking). “Juist mensen in het ziekenhuis kunnen wel een verzetje gebruiken. Wat dat betreft is ons werk vergelijkbaar met dat van de Cliniclowns. Doodzieke mensen zijn nou eenmaal een dankbaar publiek.”

Henkie reist langs tientallen intensive care-afdelingen: “Daar liggen allemaal mensen die nu spijt hebben, omdat ze zich niet hebben laten prikken. Aan mij de taak om ze weer wat op te vrolijken. En hoewel sommige patiënten al in coma liggen, zie je dat ze toch plezier hebben bij mijn optredens. Tja, daar doe je het voor.”

“Ik maak me wel zorgen over de oplopende vaccinatiecijfers”, vult coronaclown Kukkie (Karlijn Meulders) aan. “Als iedereen zich laat vaccineren, staan we straks voor een lege zaal. Dan gaat de lol er snel vanaf, kan ik je vertellen.”

 
Deel dit artikel: