20 ℃

Coronacijfers zorgelijk, maar er zijn ook lichtpuntjes

Foto: Zstock / Shutterstock.com

Het RIVM noemt de nieuwste besmettingscijfers zorgelijk. Opnieuw werden meer dan tienduizend nieuwe besmettingen geregistreerd.

In totaal werden in een week tijd bijna zeventigduizend mensen positief getest. Dat zijn er ruim tienduizend meer dan vorige week. Toch zijn er ook enkele lichtpuntjes te zien.

Een van die lichtpuntjes komt uit de gemeente Strielwouden. Daar blijkt Ton van Huks besmet te zijn met het coronavirus. “Het is nooit leuk als iemand besmet raakt, maar als het dan toch moet, dan het liefst Ton van Huks”, zegt burgemeester Hobbert.

Ook zijn buren reageren verheugd op het nieuws. “Je mag het natuurlijk niet hardop zeggen, maar als ik iemand het virus gun, dan is het Ton. Hij woont hier pas twee jaar, maar iedereen heeft een hekel aan hem. Vraag het maar na”, zegt een overbuurman. “Vorig jaar hadden we hier een buurtfeest. Iedereen vond het gezellig, maar wie belde de politie om te klagen over geluidsoverlast? Juist, Ton van Huks. Maar zelf staat hij op zondagmorgen om zeven uur in de tuin met een bladblazer. Dat moet je hier gewoon niet flikken. En nu wil hij zeker medelijden omdat hij corona heeft? Sorry, maar dan ben je bij mij aan het verkeerde adres.”

 
Deel dit artikel: