17 ℃

Corona treft nu ook videogames

Foto: Ymgerman / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Net nu het er op lijkt dat het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus voorzichtig lijkt af te zwakken, slaat de ziekte toe in online videogames. Op diverse platforms worden gamecharacters hard getroffen door health loss, lag en respawns als gevolg van het virus.

De game-industrie heeft zich amper voorbereid op het coronavirus en dat is helaas goed te merken. In Call of Duty vallen zieke characters bij tientallen, zéker als ze beschoten worden door characters die niet besmet zijn. Bij GTA5 zie je hetzelfde. Ook Minecraft-servers zijn zwaar getroffen. Mods hebben wel mondkapjes toegevoegd die je kunt craften, maar die blijken nutteloos. Vooralsnog besmetten de zieke characters ongehinderd de rest.

De Worldwide Gamers Associaton (WGA) heeft enkele nuttige tips om het coronavirus online af te remmen. Een woordvoerder meldt: “Speel op lege servers en als je in co-op modus speelt, houd dan voldoende afstand tot je teamleden. Zie je een vijandelijk character, open dan zo snel mogelijk het vuur en dood hem voordat hij zó dicht bij is dat hij je kan besmetten.”

 
Deel dit artikel: