19 ℃

Ontwikkelaars stellen complotdenkers gerust: corona-app werkt alleen op 5G

Foto: Moha El-Jaw / Shutterstock.com

Complotdenkers hoeven niet bang te zijn dat de corona-app door de overheid zal worden gebruikt om burgers in de gaten te houden. Ontwikkelaars hebben bekendgemaakt dat de corona-app alleen zal werken op het veilige 5G-netwerk.

Al twee weken wordt gewerkt aan een speciale app die de verspreiding van het coronavirus in kaart moet brengen. Onder de bevolking heerst veel wantrouwen. Complotdenkers vrezen dat de overheid de app zal gebruiken om burgers te volgen. Speciaal voor hen kwamen de de app-ontwikkelaars vandaag met een geruststellende mededeling: de app zal alleen werken op 5G.

“Wij begrijpen dat sommige burgers wantrouwend zijn, maar dat is nergens voor nodig”, zegt ontwikkelaar John Mulhuizer. “Wij kunnen u verzekeren dat de corona-app absoluut veilig is. De app is uitgerust met speciale encryptie-software die nota bene door Bill Gates zelf is ontwikkeld. Daarnaast zal de app alleen werken met het hypermoderne 5G-netwerk. We hopen dat we op die manier een stukje vertrouwen van de burger kunnen terugwinnen.”

 
Deel dit artikel: