12 ℃

Cor (78) ontmoette de koning: “Spirituele, bijna hemelse ervaring”

Cor (78) ontmoette de koning: “Spirituele, bijna hemelse ervaring”
Foto: n defender / Marcel Alsemgeest / Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Ook dit jaar staan weer honderden mensen op Koningsdag langs de route om een glimp van koning Willem-Alexander op te vangen. De 78-jarige Cor Heidelberg uit Amstelveen zag de koning in 2014, toen Willem-Alexander een bezoek bracht aan zijn stad. Hoe is het hem sindsdien vergaan?

Cor beschrijft zijn ontmoeting met de koning als een ‘spirituele, bijna hemelse ervaring’. “Ik stond al een paar uur te wachten, toen de koning aan mij verscheen”, herinnert hij zich. “Op nog geen vier meter afstand wandelde hij voorbij. Zijn energie viel als een warme deken over mij heen. Toen gebeurde er iets bijzonders. Ik trad buiten mijn lichaam. Het was alsof ik boven mijn eigen lichaam uitsteeg en ik kon mezelf en de koning van bovenaf zien staan. En ik voelde alleen maar liefde, heel veel liefde.”

“Toen de koning voorbij was, keerde ik langzaam terug in mezelf. En toen kwamen de tranen. Ik kon ze niet tegenhouden. Ruim een uur heb ik op straat in de foetushouding liggen huilen. Ik was zó overweldigd door emoties. Het geluk wat ik voelde, is met geen pen te beschrijven. Ik had de koning gezien!”

“De ontmoeting met de koning heeft mijn leven ingrijpend veranderd”, vertelt Cor. “Ik voel me sindsdien weer een jonge vent, vol energie en levenslust. Vroeger had ik reuma in mijn vingers, maar sinds de ontmoeting met de koning heb ik daar geen last meer van. Er is een Cor vóór de ontmoeting en een Cor ná de ontmoeting. Ik ben nu de Cor die ik altijd al had willen zijn. Het is alsof ik op 27 april 2014 ben herboren. Daar blijf ik de koning altijd dankbaar voor.”

 
Deel dit artikel: