17 ℃

Contract Mumbaba bij Dierenpark Meppel niet verlengd

Foto: Christopher Stork / Shutterstock.com

Dierenpark Meppel heeft besloten het contract van gorillaleider Mumbaba niet te verlengen. In een persverklaring laat het dierenpark weten dat de samenwerking met Mumbaba in goed overleg is beëindigd.

Door de coronacrisis kwamen verschillende dierentuinen in de problemen. Bij Diergaarde Blijdorp in Rotterdam verdwijnen 45 van de 180 arbeidsplaatsen. Ook Dierenpark Meppel moet reorganiseren.

Mumbaba was sinds 2012 in dienst van het dierenpark. Hij klom snel op binnen de organisatie. Kort na de start van zijn dienstverband werd Mumbaba gepromoveerd tot gorillaleider. In die positie gaf hij leiding aan het hele team gorilla’s van het bedrijf.

Dierenpark Meppel haalde onlangs de jongere en dus goedkopere Bojo binnen, waarmee de positie van Mumbaba onder druk kwam te staan. Deze week werd bekend dat Mumbaba het bedrijf moet verlaten.

De gorillaleider zegt de gang van zaken te betreuren: “Het is heel jammer dat ik bij Dierenpark Meppel niet de kans krijg om mijn verdere ambities waar te maken. Gezien de marktomstandigheden begrijp ik dat personeelswisselingen onvermijdelijk zijn, maar dat de directie heeft gekozen voor de veel minder ervaren Bojo verbaast mij. Niettemin wens ik hem veel succes.”

 
Deel dit artikel: