13 ℃

ConsuNL boos: verzekeraars willen niet-gedekte schade na overstroming vergoeden

Foto: 2M media / Shutterstock.com

Het voornemen van de verzekeraars om ook niet-gedekte schade na de overstroming in Limburg te vergoeden valt verkeerd bij consumentenorganisatie ConsuNL.

De totale schade na de overstroming wordt geschat op 400 miljoen euro. Een deel daarvan valt niet onder de verzekering, maar de verzekeraars willen dat nu tóch vergoeden. ConsuNL eist dat de verzekeraars zich aan de voorwaarden houden.

“Het is een schande. Er zijn heel duidelijke afspraken gemaakt en daar moeten de verzekeraars zich aan houden. Het kan niet zo zijn dat verzekeraars op eigen houtje gaan beslissen wat ze wel en niet vergoeden”, zegt woordvoerder Wilco Bols van ConsuNL.

Een van de gedupeerden is Corné Matthijlens uit Valkenburg. Hij is woedend over het voornemen van de verzekeraars: “Ik heb me heel bewust onderverzekerd, maar ik word nu toch opgezadeld met een enorme vergoeding. Als ik dat had gewild, had ik wel een duurdere verzekering afgesloten.”

ConsuNL raadt de gedupeerden aan om het geld niet zomaar te accepteren. Bols: “Juridisch zitten de verzekeraars helemaal verkeerd en dat weten ze. Het is uw goed recht om het geld te weigeren. Laat het er niet bij zitten, maar kom voor uzelf op!”

 
Deel dit artikel: