23 ℃

Consumenten massaal naar de winkel om recessie te stoppen

Consumenten massaal naar de winkel om recessie te stoppen
Foto: Ellyy / Shutterstock.com

ZWOLLE - Nederlanders zijn hevig geschrokken van het nieuws dat Nederland in een recessie is beland. In de winkelstraten staan lange rijen van klanten die de recessie proberen te stoppen door als een gek te gaan consumeren.

In het tweede kwartaal van dit jaar kromp de economie met 0,3 procent. Het is de tweede krimp op rij, waardoor er nu officieel sprake is van een recessie. De recessie is veroorzaakt doordat consumenten minder geld uitgaven. Veel Nederlanders voelen zich schuldig over de ontstane situatie en proberen hun geld alsnog te laten rollen.

In Zwolle staat een lange rij consumenten te wachten bij Blokker. “Een airfryer”, zegt een klant, wijzend naar zijn aankoop. “Ik had er al een en twee airfryers heb ik natuurlijk helemaal niet nodig, maar als dit helpt om de economie te redden, dan moet het maar.”

“Ik heb in de eerste helft van dit jaar veel te weinig geld uitgegeven. Die recessie is dus ook een beetje mijn schuld”, zegt een vrouw die uit schaamte liever niet herkenbaar in beeld wil. “Om het goed te maken, heb ik net bij de Xenos vijftien Boeddhabeeldjes gekocht. Met zo’n buikje, weet je wel? Ik heb eigenlijk niks met Boeddhabeeldjes. Thuis gooi ik ze meteen weg. Ik heb ze alleen gekocht om de economie te redden.”

 
Deel dit artikel: