17 ℃

Consument vreest goedkopere boodschappen door stakingen Albert Heijn

Consument vreest goedkopere boodschappen door stakingen Albert Heijn
Foto: www.hollandfoto.net / Shutterstock.com

Door de stakingen in de distributiecentra van Albert Heijn zouden consumenten weleens lelijk goedkoper uit kunnen zijn. Omdat door de staking sommige producten niet verkrijgbaar zijn, worden consumenten gedwongen hun boodschappen in een goedkopere supermarkt te doen.

De medewerkers van de distributiecentra eisen meer loonsverhoging om de inflatie te compenseren. Door de stakingen lagen maandag meerdere distributiecentra van Albert Heijn volledig plat. Hierdoor konden de supermarkten niet volledig worden bevoorraad. “Ik wilde verleid worden tot de aankoop van allerlei overbodige lekkernijen die helemaal niet op mijn boodschappenlijstje stonden, maar het aanbod van verleidingen was veel kleiner dan normaal”, zegt een klant van de Albert Heijn-vestiging in Meppel.

Ook een klant in Hoorn merkte de gevolgen van de stakingen: “Ik ga altijd naar Albert Heijn, omdat ik graag wat meer betaal voor mijn boodschappen. Maar vanochtend bleken veel producten uitverkocht. Daardoor moest ik alsnog naar de Lidl en was ik veel goedkoper uit dan ik wilde. Ja, balen natuurlijk.”

 
Deel dit artikel: