19 ℃

Conducteur zelf vaak ook niet ingecheckt

Treinreizigers ‘vergeten’ nog regelmatig in te checken met hun ov-chipkaart. Daardoor kunnen ze een flinke boete krijgen van de conducteur. Uit onderzoek blijkt echter dat de conducteur zelf ook niet over een geldig vervoersbewijs beschikt.

trein-conducteur-spoorwegen-nsIn principe moet elke treinreiziger met de ov-chipkaart zijn ingecheckt. Toch blijken conducteurs vaak niet in te checken, terwijl ze dagelijks heel wat kilometers maken. “In de afgelopen maanden hebben wij de kaartjes van ruim 150 conducteurs gecontroleerd. Geen enkele conducteur bleek in het bezit van een geldig vervoersbewijs, terwijl ze wel andere zwartrijders beboeten”, zegt OVnu-woordvoerder Steven Geerdijk.

Eén conducteur maakte het wel heel erg bont. “Hij reisde op één dag drie keer van Amsterdam naar Den Helder en terug, zonder in te checken. Intussen had meneer wel een grote mond tegen andere reizigers die niet betaald hadden. Zo verlies je als conducteur je geloofwaardigheid”, moppert Geerdijk.

OVnu eist maatregelen van de NS. “Te denken valt aan speciale medewerkers die door de trein wandelen en conducteurs naar hun vervoersbewijzen vragen.”

 
Deel dit artikel: