13 ℃

Complotkleuter Jelle (4): “Bijwerkingen broccoli nooit onderzocht”

Complotkleuter Jelle (4): “Bijwerkingen broccoli nooit onderzocht”
Foto: iStockPhoto - Getty Images - Studio Annika

De 4-jarige Jelle Barners uit Schiedam weigert zijn broccoli op te eten. “Als je zelf onderzoek gaat doen, ontdek je dat broccoli helemaal niet zo gezond is als de media je willen laten geloven”, zegt hij.

Barners omschrijft zichzelf omschrijft als ‘kritische minderjarige’. Na de zoveelste ruzie over het avondeten besloot hij zelf via internet onderzoek te doen naar de voedingswaarde van broccoli: “Er zouden allerlei vitaminen en mineralen in zitten. Dat is wat de zogenaamde wetenschappers verkondigen. Maar als de broccoli kapotkookt, zoals mijn moeder dat doet, blijft daar verdomd weinig van over. En nergens is iets te vinden over de bijwerkingen van broccoli. Waarom is daar nooit onderzoek naar gedaan?”

Barners adviseert kleuters om kritisch te zijn: “Geloof niet zomaar alles wat je ouders je over broccoli vertellen. Er zijn tal van voedingsmiddelen die veel beter zijn. Koekjes bijvoorbeeld, of snoep. In één kilo M&M’s zit genoeg suiker voor een hele week. Maar dat zeggen de wetenschappers niet. Pas wel op met de zakken van Lay’s. Daar zitten chips in. Die wil je niet in je lichaam.”

 
Deel dit artikel: