15 ℃

Complotdenkers krijgen gelijk: 5G-masten zeer brandgevaarlijk

Foto: KPhrom / Shutterstock.com

Complotdenkers lijken gelijk te krijgen over 5G. De zendmasten van deze vijfde generatie mobiele telefonie blijken nogal licht ontvlambaar. Alleen al de afgelopen week vlogen vele van deze masten in brand.

Woordvoerder Sven Ruyzemans van de Nederlandse Vereniging van Complot- en Doofpotdenkers (VNCD) is opgetogen over deze nieuwe ontwikkeling: “Onze waarschuwing over de brandveiligheid van deze masten is wellicht wat ondergesneeuwd. Maar het is wel degelijk iets waar wij intern over gesproken hebben.” Dat sommige media spreken over brandstichting vindt hij baarlijke nonsens: “Dit is weer typisch voor het Nederlandse journaille. Die zien achter elke brand een complot.”

Onder meer in Oudenbosch en Rotterdam vlogen recentelijk 5G-masten in brand. “En dit is nog maar het topje van de ijsberg,” zo gaat Ruyzemans verder. “Nu we dit hebben bewezen is het nog slechts een kwestie van tijd voordat we ook kunnen aantonen dat 5G corona, aids, mond- en klauwzeer, rationaliteit en homoseksualiteit kan veroorzaken.”

 
Deel dit artikel: