17 ℃

Complotdenker Richard (37) bang voor feitenfuik als Ongehoord Nederland moet stoppen

Complotdenker Richard (37) bang voor feitenfuik als Ongehoord Nederland moet stoppen
Foto: Burdun Iliya / Shutterstock.com

Veel Nederlandse complotdenkers vrezen dat ze onherroepelijk in de feitenfuik zullen vallen als omroep Ongehoord Nederland van de buis verdwijnt.

De NPO heeft staatssecretaris Uslu verzocht om de uitzendlicentie van Ongehoord Nederland in te trekken. Volgens de NPO weigert Ongehoord Nederland zich te houden aan de journalistieke code, waarin omroepen beloven geen onwaarheden te verspreiden. Complotdenker Richard Tuinbroeck is bang dat kijkers straks alleen nog feitelijk juiste, journalistiek verantwoorde nieuwsprogramma’s te zien zullen krijgen.

“Het probleem met evenwichtige, goed onderbouwde informatie is dat je er steeds verder ingezogen wordt”, zegt Tuinbroeck. “Ga maar eens kijken op de site van de NPO. Als je één aflevering van Nieuwsuur hebt gezien, krijg je meteen de volgende aangeboden. Zo zak je steeds dieper in de feitenfuik, tot je er op een gegeven moment niet meer uit komt.”

Tuinbroeck denkt dat er sprake is van een complot: “De overheid probeert burgers stiekem te beschermen tegen valse, populistische desinformatie vermomd als journalistiek. Word wakker mensen!”

 
Deel dit artikel: