Complotdenker Hans Bunneman (61) gelooft niet dat hij werkelijk dood is

Complotdenker Hans Bunneman (61) gelooft niet dat hij werkelijk dood is
Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

Na eerder zijn twijfels te hebben geuit over diverse ziektes, staat complotdenker Hans Bunneman uit Elspeet nu ook sceptisch tegenover de meest ernstige aandoening: de dood.

Bunneman overleed afgelopen woensdag, al vindt hij zelf van niet. “Ik zal voortleven op een betere plek, waar engelen zingen en waar ik de dierbaren die mij zijn voorgegaan opnieuw zal ontmoeten”, verklaart Bunneman in een brief die hij voor zijn nabestaanden had achtergelaten. Bunneman zou naar eigen zeggen ‘naar de hemel’ zijn.

Artsen noemen de beweringen van Bunneman ‘klinkklare onzin’. “Er zijn op YouTube en Facebook veel filmpjes te vinden waarin dit soort theorieën worden verkondigd en er zijn zelfs hele boeken over geschreven. Het probleem is dat steeds meer mensen erin gaan geloven. Hoe meer je ernaar zoekt, hoe meer je in die bubbel belandt”, zegt patholoog Jos Mulkert.

Mulkert wil de bizarre mythe voor eens en voor altijd ontkrachten: “De dood is een zeer ernstige fysieke toestand, waaraan helaas niet te ontsnappen valt. Daar zijn alle wetenschappers het over eens. Er is geen enkel empirisch bewijs voor het bestaan van een ‘hemel’, of een plek waar dode mensen zouden voortleven. Ook het bestaan van engelen, waar Bunneman het over heeft, is nooit aangetoond. Ik hoop dat mensen als Hans Bunneman eens uit hun bubbel stappen en gewoon vertrouwen op de wetenschap, in plaats van dit soort nonsens rond te bazuinen op social media.”

 
Deel dit artikel: