14 ℃

Complotdenker Bernd-Jan Klaver: “Klimaatactivisten zitten achter storm Ciara”

Foto: Sarah Cheriton-Jones / Dave Weaver / Shutterstock.com

Na de storm Ciara komt de onvermijdelijke schuldvraag: wie was verantwoordelijk voor de storm die zondag zo veel schade aanrichtte? Complotdenker Bernd-Jan Klaver weet het zeker: het is de schuld van de klimaatactivisten.

De storm Ciara zorgde zondag voor tientallen omgewaaide bomen en duizenden afgewaaide dakpannen. Vanwege de harde wind moest zelfs een deel van het vliegverkeer worden stilgelegd. “Zoiets komt niet zomaar, hè. Niks komt zomaar. Er moet een macht of kracht achter zo’n grote storm zitten”, zegt Klaver.

“De klimaatactivisten willen dat we niet meer vliegen. Vliegen vervuilt gigantisch en sommige vliegreizen zijn niet eens nodig, zeggen ze. Dan kom je dus vanzelf bij die storm uit. Want daar is zo’n storm dus heel goed in. In het verstoren van vliegverkeer. Toeval? Ik dacht het niet.”

Handenwrijvend legt Klavers het uit: “Noem mij een complotdenker, het maakt me niet uit. Echt niet. Ik zie gewoon de effecten en de grote lijnen van gebeurtenissen in de kosmos. Alles heeft met elkaar te maken.”

“En nog iets: de bomen vallen door de wind om en overal liggen afgebroken takken. Denk jij dat dat zomaar gebeurt? Nee toch? De wind levert indirect biobrandstof. En dat is precies wat die linkse rakkers nodig hebben. Want omdat de windmolens bij deze harde wind niet kunnen draaien, moet de energie ergens anders vandaan gehaald worden. Hout, dat is wat ze willen. Zie je wel? Als je er iets langer over nadenkt, dan vallen alle puzzelstukjes op hun plek. Het is allemaal één grote samenzwering.”

 
Deel dit artikel: