23 ℃

Complimenten voor NAVO-baas Rutte: nu al vrede in alle aangesloten landen

Complimenten voor NAVO-baas Rutte: nu al vrede in alle aangesloten landen
Foto: Gints Ivuskans / Shutterstock.com

BRUSSEL - De landen van de NAVO zijn vol lof over het functioneren van de nieuwe secretaris-generaal Mark Rutte tot nu toe. Uren na zijn benoeming is er nog steeds vrede in alle landen die bij het NAVO-bondgenootschap zijn aangesloten.

Rutte werd woensdag officieel benoemd tot secretaris-generaal van de NAVO. Uit een inventarisatie blijkt dat er nu al vrede is in het gehele NAVO-gebied. “Slechts enkele uren na zijn benoeming wist Rutte razendsnel de vrede te bewaren in alle 32 NAVO-landen. Gezien de spanningen met Rusland en de talloze oorlogen die elders in de wereld woeden, mag je dat gerust een prestatie noemen”, zegt militair strateeg Rob Luiteman.

Ook hoogleraar Geopolitiek Bob Sauna is onder de indruk van Ruttes optreden als NAVO-baas tot nu toe: “Het feit dat de Russen uren na zijn benoeming nog steeds niet zijn binnengevallen, wijst erop dat Rutte de touwtjes stevig in handen heeft. Rutte had al het imago van een ervaren vredesbewaarder. In de veertien jaar dat hij premier van Nederland was, is er niet één keer oorlog geweest. Dat zegt natuurlijk al genoeg.”

 
Deel dit artikel: