Commissie onderzoekt of Thierry Baudet opnieuw kan worden gehumaniseerd

Commissie onderzoekt of Thierry Baudet opnieuw kan worden gehumaniseerd
Foto: Forum voor Democratie / Wiki Commons CC

Een speciale commissie onder leiding van ethicus Marion Blomanthieu gaat onderzoeken of Thierry Baudet opnieuw kan worden gehumaniseerd. De commissie reageert daarmee op de klacht van Baudet in Nieuwe Revu.

In een interview met het blad zei Baudet dat hij ‘continu wordt gedehumaniseerd’. De FvD-leider geeft aan graag te willen laten zien dat hij een mens is. “Ik vind dat hij die kans moet krijgen”, aldus Blomanthieu. “Als Baudet werkelijk een mens is, zoals hij beweert, dan zal inderdaad een vorm van herhumanisatie moeten plaatsvinden.”

Of, en zo ja wanneer Baudet kan worden worden geherhumaniseerd, is volgens Blomanthieu nog niet te zeggen: “Dat is nu nog niet aan de orde. Daar gaat een uitgebreid onderzoek aan vooraf. Er is een lange lijst van criteria waaraan iemand moet voldoen om als humaan bestempeld te kunnen worden. Als Baudet blijkt te beschikken over humane eigenschappen, zoals – ik noem maar wat – empathie, dan zou herhumanisatie een volgende stap zijn. Maar wij zijn wetenschappers, dus het is nog maar de vraag of Baudet de conclusie van ons onderzoek overneemt.”

 
Deel dit artikel: