21 ℃

Collectief van Schoonmoeders biedt dit najaar excuses aan

Collectief van Schoonmoeders biedt dit najaar excuses aan
Foto: Lomb / Shutterstock.com

LAREN - Het Collectief van Schoonmoeders (CvS) is voornemens om nog voor het einde van het jaar excuses aan te bieden aan schoonzonen en schoondochters. We vroegen om reacties op straat en in de media.

“Too little, too late.”, “Gratuit.”, “Heel jammer, frustrerend en buitengewoon ergerlijk.” Het zijn enkele willekeurige reacties in onze peiling, naar aanleiding van de aankondiging van het Collectief, dat toch al niet erg populair was. “Hier krijg ik kromme tenen van”, zegt Marjanne van den Berg, drievoudig gewezen schoondochter en thans hoogleraar Gezinspedagogiek aan de Universiteit van Groningen.

We vroegen het Collectief of er, behalve excuses, ook een financiële compensatie zal komen. “Absoluut niet”, zegt Gretta Gaaikema namens het CvS. “Sinds onze aankondiging vanochtend in de media is verschenen, is onze goede naam onafgebroken door het slijk gehaald. En dan over geld beginnen? Het Collectief van Schoonmoeders gaat hier een zaak van maken.”

Straatverkoper Ruud Berkeloo heeft naar eigen zeggen vijf opeenvolgende schoonmoeders gehad: “Gewoon tien jaar wachten, dan is dat Collectief dood en begraven.”

 
Deel dit artikel: