23 ℃

Collecte voor Songfestival van start

Honderden vrijwilligers gaan deze week op pad om te collecteren voor het Eurovisie Songfestival. Nu Duncan Laurence het vorige Songfestival gewonnen heeft, moet Nederland het festival van volgend jaar organiseren. Hiervoor is minimaal 20 miljoen euro nodig.

Foto: Gertjan Hooijer / Zakirhasanovv / Shutterstock.com / Nieuwspaal

“Nederland is ontzettend trots om gastheer te mogen zijn van het Eurovisie Songfestival in 2020. Het moet dan ook geen probleem zijn om het benodigde geld bij elkaar te krijgen”, zegt collectant Angelo Kellers. “We gaan er van uit dat elke Nederlander minstens 5 euro doneert, maar meer mag natuurlijk ook.”

In welke stad het Songfestival gehouden zal worden is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat het festival hoge kosten met zich meebrengt. Het geld wordt onder meer gebruikt om de hotelkosten van de artiesten te vergoeden. Daarnaast wordt een bedrag gereserveerd voor champagne voor de winnaar.

Collectanten als Angelo Kellers hebben op de eerste dag al ruim vier ton opgehaald. “Nederlanders zijn een nationalistisch, trots volkje. Ze betalen graag voor zo’n prachtig evenement”, aldus Kellers. “En als mensen niet vrijwillig doneren aan de collectant, dan moet het maar via de Belastingdienst.”

 
Deel dit artikel: