14 ℃

Collecte kinderbestrijding weer van start

Foto: Gertjan Hooijer / Shutterstock.com / Nieuwspaal

“Geef kinderen geen kans”. Dat is het motto van de landelijke collecteweek van de Kinderbestrijding. De collectant komt volgende week weer bij u aan de deur. Bijna tien miljoen Nederlanders hebben kinderen. Daarom is uw gift hard nodig.

Nog steeds krijgen talloze Nederlanders te maken met kinderen. Dat heeft een enorme impact op hun leven. Femke Bastjaans kreeg vier jaar geleden kinderen. “Mijn leven stond in één klap op z’n kop”, vertelt ze. “Vooral in het begin sliep ik slecht. Door mijn kinderen had ik nauwelijks nog energie. Zomaar een avondje uitgaan kon ik niet meer. Ook mijn omgeving had er last van. En dan heb ik het nog niet eens over de financiële gevolgen. En het allerergste: Je komt er nooit meer vanaf.”

Vorig jaar bracht de collecte van de Kinderbestrijding ruim twee miljoen euro op. Het grootste deel van dat bedrag is besteed aan preventie en voorlichting. “Toch is ons werk nog altijd hard nodig”, zegt woordvoerder Ton Zesser van de Kinderbestrijding. “Mensen met kinderen gaan door een hel. Vorig jaar werd bij ruim tien miljoen Nederlanders kinderen geconstateerd. Vroeg of laat gaan zij allemaal dood.”

 
Deel dit artikel: