15 ℃

Code Geel: Nederland getroffen door slecht weer

Ook in de komende uren krijgt ons land te maken met heel, heel erg slecht weer. In verband met het slechte weer heeft weerbureau MeteoScience Code Geel afgekondigd.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – SonerCdem

Al sinds woensdagmiddag heeft ons land te maken met felle buien, die van zuidwest naar noordoost over het land trekken. De buien gaan gepaard met onweer, hagel en veel regen. Lokaal kan wateroverlast ontstaan.

Het ergste moet waarschijnlijk nog komen. Hoe slecht het weer precies gaat worden is volgens weerbureau MeteoScience moeilijk te zeggen. “Wij gaan uit van heel, heel, heel slecht weer”, zegt meteoroloog Thomas Indra. “Toen ik vanmorgen de weerkaarten bekeek, moest ik denken aan het moment dat ik hoorde dat mijn hond was overleden. Of toen ik als kleuter een gulden uit mijn moeder’s portemonnee stal en betrapt werd. Of toen ik aan mijn toenmalige vrouw moest opbiechten dat ik mijn collega Janneke had bezwangerd. En toen ze dat daarna aan mijn vrouw vertelde. De weersvooruitzichten zijn net zo slecht als hoe ik me toen voelde.”

Hoe laat wordt u getroffen door het onweer? Doe de MeteoScience Onweercheck.

 
Deel dit artikel: