18 ℃

Coby de Wit stapt naar rechter om eigen storm af te dwingen

Foto: Miguel A F / Carmina Photography / Shutterstock.com

Coby de Wit uit Kootwijkerbroek heeft aangekondigd naar de rechter te stappen om een storm op haar naam te krijgen. Ze wil daarmee een einde maken aam de in haar ogen volkomen willekeurige manier waarop het KNMI de stormen nu een naam geeft.

Coby klinkt strijdlustig als we haar vragen waarom ze een storm naar haar vernoemd wil hebben: “Ik ben mijn hele leven een deugdzame en gezagsgetrouwe dame geweest, maar op mijn 76e ben ik erachter gekomen dat me dat helemaal niets heeft opgeleverd. Er wordt geen storm vernoemd naar een toiletjuffrouw, zoveel is me wel duidelijk geworden. Jammer, maar dan moet het maar via de rechter.”

De storm die afgelopen etmaal over Nederland raasde was vernoemd naar Corrie van Dijk, de eerste vrouwelijke meteoroloog van het KNMI. “Die vriendjespolitiek, daar moeten we vanaf”, zegt Coby. “Ik was de eerste vrouw in Kootwijkerbroek die zonder laarzen in plassen stampte na een hevige wolkbreuk en bovendien ben ik meer dan tien paraplu’s kwijtgeraakt tijdens een storm of windstoot. Dat moet toch minstens even zwaar meetellen als een chique baantje op een kantoor bij het KNMI?”

 
Deel dit artikel: