COA Ter Apel wilde 200 asielzoekers verbergen in geheime ruimte achter boekenkast

COA Ter Apel wilde 200 asielzoekers verbergen in geheime ruimte achter boekenkast
Foto: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

TER APEL - Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft nog maar een paar uur om het aantal mensen in het asielzoekerscentrum in Ter Apel te verlagen tot tweeduizend. Het plan om de boventallige asielzoekers te verstoppen in een geheime ruimte achter een boekenkast is mislukt, zeggen bronnen ter plaatse.

In het azc in Ter Apel mogen maximaal tweeduizend mensen verblijven, maar momenteel zijn er tweehonderd mensen teveel. Controleurs troffen in het azc een merkwaardige boekenkast aan. Het bleek geen gewone boekenkast, maar een deur naar een geheime ruimte. Vermoedelijk was het de bedoeling om de mensen daar te verbergen voor de inspecteurs, maar werd het plan voortijdig ontdekt.

De angst onder de tweehonderd boventallige mensen is groot. Hun deadline verloopt in de nacht van woensdag op donderdag. Niemand weet precies wat er gebeurt als ze dan niet weg zijn. “Wat als er vannacht op de deur wordt gebonst? Worden we dan afgevoerd? Worden we naar een ander kamp gebracht? We weten het niet”, zegt een van hen.

De gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, bevestigt dat tweehonderd van de tweeduizend asielzoekers weg moeten, maar benadrukt dat het slechts gaat om nummers en dat het niet de bedoeling is dat het probleem namen en gezichten krijgt.

 
Deel dit artikel: