12 ℃

Voetbalclub zet talentloze spelertjes buitenspel

“Voetbal is zijn lust en zijn leven, maar echt talent heeft hij niet”, zegt de vader van de 5-jarige Rick van Lookhuysen. Daarom is Rick niet meer welkom bij zijn club. “Er is geen plaats meer voor talentloze sukkeltjes”, liet de club per brief weten.

Foto: Pavel Kriuchkov / Shutterstock.com

Steeds meer voetbalclubs nemen afscheid van spelertjes die niet over toptalent beschikken. De clubs steken geen energie meer in kinderen die slechts voor de lol mee willen doen.

“Rick is geen topspeler en dat zal hij ook nooit worden”, zegt jeugdtrainer Sjoerd Brongers van RKVV Hard Vooruit ’28. “Hij trapt maar wat tegen die bal en gedraagt zich als een kleuter op het veld. Wij zijn een ambitieuze club. Rick is een talentloze loser. Daar hebben wij niets aan”, aldus de trainer.

Rick is ontroostbaar, vooral omdat zijn vriendjes wél mogen blijven. “Hij is pas vijf en te jong om dit te begrijpen”, zegt zijn vader. De trainer is echter onverbiddelijk: “Rick kan gewoon helemaal niets. Dat heb ik hem al honderd keer gezegd. Toch bleef hij naar de training komen. Ja, dan moet hij niet verbaasd zijn als ik hem persoonlijk het veld af trap.”

 
Deel dit artikel: