Clownsbond neemt afstand van horror-clowns

De overkoepelende organisatie van clowns heeft fel gereageerd op de zogenoemde horror-clowns. Steeds vaker worden griezelige clowns gezien, die mensen de stuipen op het lijf jagen. 

clownsbondDe World Clowns Association (WCA) vreest dat de horror-clowns ervoor zorgen dat clowns een slechte reputatie krijgen. “Professionele clowns zien het aantal boekingen dalen, omdat mensen bang zijn geworden. Daarnaast hebben horror-clowns een negatieve impact op hoe de wereld ons ziet”, zegt voorzitter Randy Christensen in het Algemeen Dagblad. De clownsbond wil op geen enkele manier met horror-clowns worden geassocieerd.

Horror-clown Robby vindt dat de clownsbond discrimineert. “Wij opereren in een apart segment binnen de clownswereld. Horror-clowns worden veelvuldig geboekt door ouders die hun kinderen eens lekker willen laten janken. Dat is een vak op zich. Clowns binnen het horrorsegment verdienen even goed waardering en respect.

Robby heeft Chistensen uitgenodigd voor een gesprek. “Mocht daar niets uit komen, dan weet ik zijn kinderen te vinden”, aldus de horror-clown.

 
Deel dit artikel: