17 ℃

Clinton nieuwe president? Wat schrijven de kranten?

De kranten pakken flink uit met achtergrondartikelen over Hillary Clinton, nu bekend is dat zij, als het aan de inwoners van Dixville Notch ligt, de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt.

hillary-clinton-president-amerika-krant“Hillary moves to White House” kopt The New York Times morgen. De krant geeft een beknopt overzicht van de plannen die Clinton tijdens haar eerste presidentstermijn wil realiseren. The Washington Post neemt in een uitgebreide column alvast afscheid van de verliezende presidentskandidaat Donald Trump.

De Belgische krant De Morgen komt met een uitgebreid profiel van Hillary Clinton. Daarnaast geeft de krant een overzicht van de reacties van andere wereldleiders op haar overwinning in Dixville Notch.

Vanzelfsprekend is de Amerikaanse verkiezingsuitslag ook voorpaginanieuws bij de Nederlandse kranten. De Telegraaf plaatst een foto van zowel Clinton als Trump op de voorpagina. Het AD opent met een overzicht van de voorlopige tellingen van de stemmen. De Volkskrant en Nieuwspaal zetten foto’s van een blije Hillary Clinton op de voorpagina.

Dixville Notch ligt in de staat New Hampshire en telt circa 12 inwoners.

 
Deel dit artikel: