14 ℃

Claudia de Breij dreigt Rusland met troostend liedje over vrede

Claudia de Breij dreigt Rusland met troostend liedje over vrede
Foto: YT CC

Claudia de Breij geeft de Russische president Vladimir Poetin nog twee dagen om zijn troepen terug te trekken uit Oekraïne. Gebeurt dat niet, dan zal De Breij in een troostend liedje oproepen tot wereldvrede. Dat zei De Breij tijdens een persconferentie in  Amsterdam.

De Russische invasie in Oekraïne duurt inmiddels al zeven maanden. Rusland heeft in de bezette gebieden enorme verwoestingen aangericht. Deze week gaf Poetin de opdracht voor een gedeeltelijke mobilisatie en dreigde hij met de inzet van kernwapens. In een persverklaring richtte Claudia de Breij zich rechtstreeks tot de Russische president. Als het oorlogsgeweld doorgaat, dan zal De Breij een ontroerend liedje over de situatie in Oekraïne schrijven.

De Breij wacht met een liedje om de Russen de kans te geven om de wapens neer te leggen. “Mocht Poetin zijn troepen niet terugtrekken, dan ben ik genoodzaakt om troostende woorden te gaan zingen. Een lief liedje waarin ik mezelf op piano begeleid en oproep tot wereldvrede, zou de oorlog uiteraard direct beëindigen”, aldus De Breij.

Claudia de Breij maakte met haar songs eerder al een einde aan de honger in Afrika en de Tweede Wereldoorlog.

 
Deel dit artikel: